
Mă antrenez pentru longevitate
Numele meu este Daniel Nițescu.
Sunt kinetoterapeut licențiat din 2017 și ADAPT este proiectul meu prin care vreau să aduc o schimbare în felul în care este privită recuperarea medicală în România.
Facultatea de Kinetoterapie și Motricitate Specială din cadrul Universității Spiru Haret din București este a doua mea specializare, prima fiind Facultatea de Administrație Publică din cadrul Universității București.
Uitandu-mă înapoi, mă bucur că a fost a doua pentru că vârsta m-a ajutat să fiu mai serios în legătură cu studiile.
Din 2017 până în prezent am finalizat mai multe cursuri în domeniul recuperării, alături de numeroase workshop-uri și seminarii prezentate de unii dintre cei mai buni terapeuți din Europa.
Nu am făcut sport când eram mic și nici nu am fost o persoană foarte activă pe parcursul vieții, până în 2011 când o fată de care îmi plăcea m-a convins să mă înscriu la o cursă de alergare de 3 km. Long story short, n-am rămas cu fata, dar am rămas cu activitatea fizică.
În 2012 am alergat primul maraton la care s-au mai adăugat încă 4 de atunci, iar în 2014 am făcut primul meu Ironman, la care s-a mai adăugat unul în 2016. Am concurat la prima ediție Transfier Half Ironman în 2015 și am alergat câteva semimaratoane în perioada 2012 - 2017, unul dintre ele cu un PB de 1:35:35 în 2013.
În încercarea mea de a rămâne atașat de lumea sportului, a mișcării fizice și a oamenilor activi, cea mai bună soluție mi-a fost dată de antrenorul meu de la acea vreme care m-a sfătuit să încerc să devin kinetoterapeut. După examenul de licență m-am angajat la una dintre cele mai bune clinici din București și am lucrat acolo timp de 5 ani, ultimul an ca și coordonator al echipei de recuperare.
În 2022 am făcut pasul către antreprenoriat prin ADAPT, studioul meu de recuperare pe care l-am deschis cu intenția de a aduce la un loc toate lucrurile care îmi plac la meseria asta. Aici ședințele sunt one to one, am timp cât îmi doresc pentru fiecare pacient, spațiul este amenajat ca o oază de liniște și calm într-un oraș care îți ia toată energia prin dezordine și agitație și aici pot face lucrurile așa cum vreau eu în fiecare zi.
În prezent mantra mea este “train for longevity”, concept pe care l-am folosit și în programele de recuperare si pregătire fizică ADAPT. Încerc să îmi iau în fiecare zi timp pentru mișcare, chiar dacă în unele zile asta înseamnă doar 10 flotări, pentru că de-a lungul timpului am ajuns să înțeleg importanța sportului în viața mea. Îmi doresc să pot reuși să influențez cât mai mulți oameni în a lua decizia asta pentru ei înșiși, de a face ceva pentru ei în fiecare zi.
Metoda mea de tratament este orientată puternic către independența pacienților, așa că nimeni nu stă cu mine mai mult decât trebuie. Țin foarte mult la abordarea corectă a pacienților, atât ca tratament cât și interacțiunea cu ei, explicațiile oferite, așteptări și costuri.
Îmi place foarte mult să îmi fac treaba bine pentru că ăsta e cel mai bun mod de a face pe toată lumea fericită. Eu sunt fericit că îmi fac meseria și am rezultate bune, iar pacienții sunt fericiți că se pot întoarce la viețile lor, sănătoși din nou.

“Intensity makes a good story. Consistency makes progress”
— James Clear, autor al Atomic Habits